Stalowa, czterostronna tarka z pięcioma rodzajami ostrzy.
- Ostrza RazorTech wykonane metodą fotochemiczną – dziurki nie są wytłaczane w blasze lecz wytrawiane w procesie, który początkowo służył do produkcji mikroprocesorów.
- Produkty są reczywiście cięte, a nie ścierane – ogranicza to ilość soków przywierających do stali, pozwalając startym produktom na zachowanie esencji smaku.
- Miarka objętości pozwala ocenić ilość startych produktów w kubkach i mililitrach.
- Wygodna rączka i nóżki antypoślizgowe zapewniają stabilność podczas użytkowania.
- Można myć w zmywarce, producent rekomenduje jednak mycie ręczne dla dłuższego zachowania ostrości.
Rodzaje ostrzy:
- duże ostrza do warzyw i sera
- średnie ostrza do skórki cytrusów
- małe ostrza do gałki muszkatołowej, parmezanu i czekolady
- ostrze do plastrowania
- dwustronne ostrza do szybkiego tarcia dużej ilości składników
Materiał
- stal nierdzewna 18/10
- tworzywo sztuczne
Wymiary
- 23 × 10,5 × 8,5 cm
Polecamy