-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Emile Henry
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Naczynie Tagine Emily Henry to nawiązanie do tradycyjnej kuchni marokańskiej i tunezyjskiej. Pozwala ono na przygotowanie potraw na niewielkim ogniu. Można tak przygotowywać potrawy z ryb, dania wegetariańskie i mięsne w tym marokańską kombinację duszonych mięs - jagnięciny, wołowyny i kurczaka z owocami, warzywami korzennymi, doprawione cynamonem, imbirem i szafranem. Specjalnie wyprofilowana pokrywka umożliwia cyrkulację pary wodnej, dzięki czemu mięso staje się kruche i nizwykle delikatne, nie jest wysuszone i zachowuje składniki odżywcze. Zaawansowany proces produkcji francuskiej marki sprawia, że naczynie odporne jest na zmiany temperatury - można je bezpośrednio z lodówki włożyć do piekarnika. Pasuje do wszystkich typów kuchenek w tym do płyt indukcyjnych (z ceramiczną specjalną podkładką) oraz do piekarników. Można myć w zmywarce.
Emile Henry to firma zlokalizowana w samym sercu Francji, w maleńkiej miejscowości Marcigny. Fabryka od 160 lat produkuje znaną na całym świecie ceramikę kuchenną, naczynia stołowe i akcesoria z najwyższej jakości burgundzkiej gliny. Projekty utrzymane są w klimacie paryskich bistro i rustykalnej formie. Unikalny proces produkcji w technologii Ceradon polega na wypalaniu w temperaturze 1150 stopni C. Sprawia to, że naczynia nie mają równych sobie. Są wytrzymałe na uderzenia oraz gwałtowne zmiany temperatury. Większość naczyń Emile Henry wytwarzana jest ręcznie, a każde z nich opatrzone jest inicjałami pracownika, które je tworzył. Wszystkie składniki wykorzystywane do produkcji są wyłącznie naturalne - od masy glinianej po materiały wykończeniowe. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu.