Naczynie do gotowania ryb na parze “Papillote” umożliwia proste i łatwe gotowanie wszystkich rodzajów ryb! Dzięki naszej ceramice HR ryba jest gotowana delikatnie i równomiernie. Pokrywka zatrzymuje zapachy ryb i tworzy idealne środowisko do gotowania na parze. Ugotowana w całości lub w porcjach ryba pozostanie miękka i delikatna, bez dodatku tłuszczu. Po prostu umieść rybę na środku naczynia, dodaj trochę warzyw i przypraw, zamknij pokrywkę i wstaw do gorącego piekarnika! Przygotowane w naczyniu jedzenie pozostaje soczyste i nie traci składników odżywczych, smaku ani aromatu. Jest to zasługa idealnie gładkiej powłoki ceramicznej, która nie chłonie zapachów, tłuszczu i bakterii, a przede wszystkim szybko zamyka pory mięsa, dzięki czemu witaminy, minerały i soki pozostają w ich wnętrzu. Dzięki zaawansowanemu procesowi produkcji, garnek odporny jest na zmiany temperatury - można go wstawić go nagrzanego piekarnika bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Naczynie nadaje się do wszystkich typów kuchenek, w tym indukcyjnych (opcjonalnie z podkładką) oraz do piekarników. Można myć w zmywarce. Wymiary: 42 x 25 cm, wysokość 10 cm, pojemność 1.9 l
Emile Henry to firma zlokalizowana w samym sercu Francji, w maleńkiej miejscowości Marcigny. Fabryka od 160 lat produkuje znaną na całym świecie ceramikę kuchenną, naczynia stołowe i akcesoria z najwyższej jakości burgundzkiej gliny. Projekty utrzymane są w klimacie paryskich bistro i rustykalnej formie. Unikalny proces produkcji w technologii Ceradon polega na wypalaniu w temperaturze 1150 stopni C. Sprawia to, że naczynia nie mają równych sobie. Są wytrzymałe na uderzenia oraz gwałtowne zmiany temperatury. Większość naczyń Emile Henry wytwarzana jest ręcznie, a każde z nich opatrzone jest inicjałami pracownika, które je tworzył. Wszystkie składniki wykorzystywane do produkcji są wyłącznie naturalne - od masy glinianej po materiały wykończeniowe. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu.