Specjalistyczne narzędzie, pozwalające łatwo i szybko usunąć ości z małych i dużych ryb, które okaże się równie przydatne, gdy trzeba będzie obrać gotowane warzywa czy pieczonego bakłażana. Pokryta wgłębieniami rączka gwarantuje pewny uchwyt, a jej ergonomiczny kształt podnosi komfort pracy i ułatwia manewrowanie. Szlifowane końcówki pomagają złapać i przytrzymać ości. Materiał – stal nierdzewna 18/10 w wykończeniu matowym. Długość – 12 cm. Waga – 60g
Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.