Kamień + taca do serwowania pizzy w jednym. Kamień równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu uzyskujemy dobrze wypieczone ciasto, bez efektu spalonego spodu. Wyciągniętą prosto z piekarnika pizzę, możemy zaserwować bezpośrednio na stole pamiętając przy tym, aby podłożyć pod niego żaroodporną podkładkę. W przeciwnym razie gorący kamień uszkodzi blat. Należy również pamiętać, aby nie wkładać go pod zimną wodę, kiedy jest jeszcze gorący! Nie można myć go również w zmywarce. Przed ponownym użyciem w piekarniku, produkt nie może być mokry. Kamień nadaje się także do wypieku innych przekąsek, jak na przykład ciasteczek, bułek zarówno w piekarniku jak i na grillu. Przed pierwszym użyciem, należy wypiec kamień przez godzinę w piekarniku w najwyższej temperaturze. Po każdym kolejnym pieczeniu kamień staje się twardszy. W trakcie użytkowania na mogą powstawać charakterystyczne odbarwienia co nie ma wpływu na właściwości produktu. Wymiary: średnica 35.5 cm.