Emile Henry to firma zlokalizowana w samym sercu Francji, w maleńkiej miejscowości Marcigny. Fabryka od 160 lat produkuje znaną na całym świecie ceramikę kuchenną, naczynia stołowe i akcesoria z najwyższej jakości burgundzkiej gliny. Projekty utrzymane są w klimacie paryskich bistro i rustykalnej formie. Unikalny proces produkcji w technologii Ceradon polega na wypalaniu w temperaturze 1150 stopni C. Sprawia to, że naczynia nie mają równych sobie. Są wytrzymałe na uderzenia oraz gwałtowne zmiany temperatury. Większość naczyń Emile Henry wytwarzana jest ręcznie, a każde z nich opatrzone jest inicjałami pracownika, które je tworzył. Wszystkie składniki wykorzystywane do produkcji są wyłącznie naturalne - od masy glinianej po materiały wykończeniowe. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu. Forma do wypieku włoskiej focaccii. Forma wykonana z ceramiki – doskonały przewodnik ciepła – umożliwia delikatne i równomierne pieczenie, aby stworzyć pyszną focaccię, która jest złocista i chrupiąca na wierzchu, a wewnątrz pozostaje miękka i przewiewna. Dodatkowo utrzyma ciepło focaccii przez cały posiłek, a na wierzchu będzie elegancko się prezentowała. Wymiary: 41 x 32 cm, wysokość 7 cm