-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Skeppshult
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Skeppshult to marka, która jest synonimem skandynawskiego designu, szwedzkiej jakości i pięknej formy. Jej początki sięgają 1906 roku, kiedy to pierwszy założyciel Charles E. Andersson po powrocie z Ameryki Północnej przywiózł ze sobą sporą porcję marzeń i rzetelnej wiedzy. W miejscowości SKEPPSHULT nad rzeką Nissan powstała pierwsza fabryka. Produkowane naczynia żeliwne słyną na całym świecie ze znakomitych właściwości i wytrzymałości. Istotny jest fakt, że cały proces produkcyjny począwszy od projektu, a skończywszy na opakowaniu odbywa się wyłącznie w Szwecji. Jakość produktów Skeppshult potwierdza 25-letnia gwarancja na wszystkie produkty żeliwne.
Informacje o produkcie
Zestaw naczyń żeliwnych MASTER to propozycja dla profesjonalistów i osób ceniących zdrowe gotowanie. Zestaw składa się z 2 naczyń - garnka o pojemności 3 litrów oraz patelnii z wysokim brzegiem o średnicy 23 cm. Cały zestaw waży ok 5,60 kg
Naczynia żeliwne są często niedocenianym rozwiązaniem dla miłośników gotowania. Najlepiej ich przydatność jest widoczna przy przyrządzaniu potraw wymagających długiego i wolnego gotowania. Co ciekawe, badania naukowców wykazały, że w trakcie tego procesu żelazo zawarte w naczyniu przechodzi do potrawy, szczególnie kiedy przygotowywane są dania o odczynie kwaśnym. Będą niezastąpione do pieczenia mięs, smażenia konfitur i powideł, gotowania zup i wszystkich innych potraw, które wymagają wolnego ognia. Zaletą żeliwa jest powolne i równomierne nagrzewanie się oraz długie utrzymywanie temperatury. Grube dno i ścianki chronią potrawy przed przypaleniem. Garnki emaliowane bardzo łatwo utrzymać w czystości. Trzeba jednak pamiętać, że wyroby żeliwne są stosunkowo kruche, stąd należy chronić je przed uderzeniami. Czyszczenie będzie zależało od powłoki, którą zostały pokryte. Emaliowane można myć w tradycyjny sposób, natomiast cynowane zdecydowanie bardziej delikatnie z uwagi na metal, który jest dość miękki. Naczynia żeliwne są standardowym wyposażeniem w profesjonalnych kuchniach, których szefowie dbają o doskonałą jakość przygotowanych potraw i zdobywają coraz szersze uznanie w domowych kuchniach na całym świecie.