-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Skeppshult
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Skeppshult to marka, która jest synonimem skandynawskiego designu, szwedzkiej jakości i pięknej formy. Jej początki sięgają 1906 roku, kiedy to pierwszy założyciel Charles E. Andersson po powrocie z Ameryki Północnej przywiózł ze sobą sporą porcję marzeń i rzetelnej wiedzy. W miejscowości SKEPPSHULT nad rzeką Nissan powstała pierwsza fabryka. Produkowane naczynia żeliwne słyną na całym świecie ze znakomitych właściwości i wytrzymałości. Istotny jest fakt, że cały proces produkcyjny począwszy od projektu, a skończywszy na opakowaniu odbywa się wyłącznie w Szwecji. Jakość produktów Skeppshult potwierdza 25-letnia gwarancja na wszystkie produkty żeliwne.
Informacje o produkcie
Patelnia żeliwna z drewnianą rączką. Średnica 20 cm, wys. 4,5 cm, waga ok 1,75 kg
Naczynia żeliwne są często niedocenianym rozwiązaniem dla miłośników gotowania. Najlepiej ich przydatność jest widoczna przy przyrządzaniu potraw wymagających długiego i wolnego gotowania. Co ciekawe, badania naukowców wykazały, że w trakcie tego procesu żelazo zawarte w naczyniu przechodzi do potrawy, szczególnie kiedy przygotowywane są dania o odczynie kwaśnym. Będą niezastąpione do pieczenia mięs, smażenia konfitur i powideł, gotowania zup i wszystkich innych potraw, które wymagają wolnego ognia. Zaletą żeliwa jest powolne i równomierne nagrzewanie się oraz długie utrzymywanie temperatury. Grube dno i ścianki chronią potrawy przed przypaleniem. Garnki emaliowane bardzo łatwo utrzymać w czystości. Trzeba jednak pamiętać, że wyroby żeliwne są stosunkowo kruche, stąd należy chronić je przed uderzeniami. Czyszczenie będzie zależało od powłoki, którą zostały pokryte. Emaliowane można myć w tradycyjny sposób, natomiast cynowane zdecydowanie bardziej delikatnie z uwagi na metal, który jest dość miękki. Naczynia żeliwne są standardowym wyposażeniem w profesjonalnych kuchniach, których szefowie dbają o doskonałą jakość przygotowanych potraw i zdobywają coraz szersze uznanie w domowych kuchniach na całym świecie.