Wczytuję dane...

Urządzenia do Gotowania

Urządzenia do gotowania to różnego rodzaju, doskonałe mini roboty, dzięki którym praca w kuchni jest zarówno przyjemniejsza, bardziej komfortowa, jak również na pewno szybsza i bardziej zorganizowana. Przygotowane potrawy są zdrowsze i miej kaloryczne. Jest wiele robotów do gotowania, wśród nich najpopularniejsze to: parowary, urządzenia do gotowania jaj, maszyny do pieczenia chleba, de fondue, ale również mniej popularne maszyny do przygotowywania lodów i sorbetów czy też podgrzewacze do talerzy. 

Czytaj więcej ...


Urządzenia do gotowania jaj
Urządzenia do gotowania jaj to doskonałe automaty, dzięki którym szybko, sprawnie i bez problemów ugotujemy jajka zarówno na miękko jak i na twardo. Zawsze jest to trafne ugotowane jajko, ani nie za bardzo ścięte, ani też za płynne. Urządzenie składa się z płyty grzewczej, minutnika i pokrywki. Jajka układamy w zagłębieniach, skorupki są przekute, co zapewnia, że jajka w czasie gotowania nie pękają. Ilość wody i ustawiony czas są zależne od tego jakie jajko chcemy ugotować. Prosto, szybko i skutecznie.


Parowary
Parowary to świetne urządzenia, dzięki którym przygotowane potrawy są zdrowe, pełne zachowanych witamin, mało kaloryczne, ale również zachowują naturalny zapach i kolor. Potrawy ugotowane w parowarze są lżejsze. W parowarze można gotować właściwie wszystko, warzywa, ryby, mięsa, ryże i kasze. W trakcie gotowania para przenika produkty, natomiast dzięki temu, że nie są one moczone w wodzie, nie oddają najcenniejszych witamin i składników odżywczych do wody. Sam proces gotowania jest łatwy i nie wymaga wielu skomplikowanych umiejętności kucharskich, wkładamy produkty na poszczególne poziomy, wlewamy wodę, podpinamy urządzenie do prądu i rozpoczynamy gotowanie. Ten sposób przyrządzania potraw zapewnia, że elementy nie mieszają się ze sobą. Zwrócić uwagę również należy na oszczędności, przy gotowaniu 60 minutowym parowar zużywa około litra wody. 


Mniej popularna, choć ostatnio ciesząca się popularnością jest maszyna do pieczenia chleba. Jest prosta w budowie, a obsługiwana jest całkowicie elektronicznie. Maszyna zapewni nam zawsze świeży, ciepły i smaczny chleb, przy minimum naszej pracy. 


Elektryczny podgrzewacz do talerzy to świetny gadżet, dzięki któremu potrawy podawane są cieple i nie stygną tak szybko. Fondue to urządzenie do przygotowywania deserów - fondue czekoladowe, albo dań głównych - fondue serowe lub mięsne. Fajny sposób na biesiadowanie przy smacznym jedzeniu. Latem bardzo przydatne urządzenie do przygotowywania lodów, sorbetów i domowych jogurtów. Warto mieć w kuchni, by mieć zdrowe, smaczne i niskokaloryczne desery. Sama maszyna obsługiwana jest elektronicznie i mało skomplikowanie.

Sortuj według: Wyświetl po produktów
Okazje.info
Pobieranie danych...