La Cintura di Orione to wyjątkowy zestaw naczyń do gotowania, któy łączy w sobie doskonały design Richarda Sappera oraz wiedzę kulinarnych mistrzów z Francji i Włoch Alain Chapel, rodzina Troisgros, Raymond Thuilier, Roger Verge, Gualtiero Marchesi i Angelo Paracucchi. To z nimi projektant konsultował kształt, wymiary i materiały z których wykonane zostały naczynia. W efekcie tej owocnej współpracy powstała kolekcja naczyń, które nie tylko zachwycają pięknem i elegancją, ale też doskonałymi właściwościami użytkowymi. Żeliwna brytfanna to naczynie które idelanie sprawdzi się do długiego duszenia, pieczenia i przygotowania potraw jednogarnkowych takich jak np. gulasz. Ciężkie i idealnie magazynujące ciepło żeliwo pozwala uzyskać optymalne warunki do gotowania. Ciepło rozprowadzane jest równomiernie, co sprawia, że potrawa zostaje idealnie ugotowana. Wymiary: 23 x 32 cm, wysokość 11.5 cm, pojemność 5.7 l. Można używać na wszystkich typach kuchenek i w piekarniku z wyłączeniem płyt indukcyjnych.