-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Ceramiczne naczynie do zapiekania od Emile Henry to doskonała propozycja dla miłośników sera. Przemyślane zostało do podania na gorąco: przystawek na bazie stopionego brie, mini fondue lub francuskiej kolacji typu „raclette”. Czy to ser brie, mozzarella czy kozi; po prostu włóż ser do naczynia, dodaj słodki lub pikantny dodatek, zamknij pokrywkę i wstaw do piekarnika. Po upieczeniu podaj naczynie z pysznym daniem bezpośrednio na stół. Gwarantowany efekt „Wow”: ser – ciepły w całości i dekadencko kremowy – jest gotowy do posmarowania tostami lub krakersami lub polania warzywami gotowanymi na parze i wędlinami. Lub po prostu podawaj jako dip z kawałkami chleba, chipsami pita. Praktyczna pokrywka pomaga utrzymać wilgotność sera i nadaje mu smak. Pomaga również zachować zapachy i utrzymuje ciepło sera do momentu podania. A dzięki ceramice Emile Henry High Resistance © danie długo utrzyma właściwą temperaturę. Powłoka naczynia jest odporna, nieporowata, trwała i łatwa do czyszczenia. Produkt można myć w zmywarce Wszystkie produkty Emile Henry są produkowane we Francji, z zachowaniem najwyższych standardów już od 1850 roku. Produkt jest objęty dziesięcioletnią gwarancją producenta – po zarejestrowaniu zakupu. Wymiary: średnica 21.5 cm, wysokość 11.6 cm.
Emile Henry to firma zlokalizowana w samym sercu Francji, w maleńkiej miejscowości Marcigny. Fabryka od 160 lat produkuje znaną na całym świecie ceramikę kuchenną, naczynia stołowe i akcesoria z najwyższej jakości burgundzkiej gliny. Projekty utrzymane są w klimacie paryskich bistro i rustykalnej formie. Unikalny proces produkcji w technologii Ceradon polega na wypalaniu w temperaturze 1150 stopni C. Sprawia to, że naczynia nie mają równych sobie. Są wytrzymałe na uderzenia oraz gwałtowne zmiany temperatury. Większość naczyń Emile Henry wytwarzana jest ręcznie, a każde z nich opatrzone jest inicjałami pracownika, które je tworzył. Wszystkie składniki wykorzystywane do produkcji są wyłącznie naturalne - od masy glinianej po materiały wykończeniowe. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu.